Saps que tot el coronavirus del planeta cabria en mitja llauna de refresc?

A la classe d'Atelier i Història ens va arribar aquesta notícia i ens va impressionar. Llavors ens vam preguntar, com és de gran el virus del COVID- SARS? Un cop vam saber que feia de 50-100 nanòmetres no ens podíem fer a la idea de quan petit era.
Ens vam plantejar un repte:
Poder dibuixar a escala grandària el virus de manera que el puguem comparar amb algun organisme que sigui molt petit però que puguem veure amb els nostres ulls?

Per escollir l'escala ens vam adonar que els nostres ulls no poden veure allò que és més petit dels mil·límetres. Per tant hem hagut d'agradar 10.000 vegades el virus i en la nostra escala mesura 1 mil·límetre. La resta de bacteris i de virus també els hem engrandit 10.000 vegades. L'àcar de la pols que no podem veure amb els nostres ulls segons la nostra escala l'hem de dibuixar fent un metre de diàmetre, i per tant és l'últim organisme que podem arribar a dibuixar.

Hem comprovat que una llémena d'un poll faria 8 metres de diàmetre i una formiga faria 50 metres i per tant la llémena no cabria dins de la superfície d'una classe i una formiga seria més gran que el pati de l'escola.