Viure amb coherència amb el nostres cicle vital és el millor regal i exemple per als nostres infants.
ENTREVISTA A MARIA LLUCH FÀBREGAS
Maria Lluch Fàbregas es llicenciada en medicina xinesa, naturopatia i coach bioessencial.
El proper 15 de febrer impartirà el Taller pràctic per a famílies i mestres: Els Cicles Vitals i la Capacitat Regenerativa de l’Organisme.
En què consisteix la teva feina?
Facilitar que la gent recuperi la seva pròpia força vital, la seva pròpia essència. Treballem amb la malaltia, les disfuncions, el malestar i el camí de vida. La funció és tornar a allò que ja som i potenciar l’autoregeneració. Sabem que el nostre organisme per sí sol pot, és tornar a la nostra força. La meva feina és reordenar.
Quina es la diferència més gran entre la medicina al·lopàtica i la medicina que tu treballes?
La medicina al·lopàtica és una medicina hospitalària, ambulatòria i de capçalera que el que fa és preservar la vida, que no se’ns escapi. La medicina bioenergètica o naturista és una medicina holística que treballa amb el cicle vital i en com la persona viu amb sí mateixa , l’entorn i el seu camí de vida.
Amb el ritme accelerat amb el que vivim, sabem escoltar el nostre organisme?
Escoltar, l’escoltem però la majoria de vegades donem prioritat a les necessitats quotidianes, i això fa que perdem el nostre cicle vital, que és el descans, l’alimentació adequada a les necessitats del moment que vivim, l’exercici del nostre organisme, el gaudir de les relacions que compartim de forma constructiva i amorosa i el nostre desenvolupament. Si perdem el cicle natural, donant prioritat al cicle social, es pot produir una desorganització interna o fins i tot un desgast que desemboqui en una malaltia.
Ens és difícil ara respectar el cicle natural. Abans quan érem petits teníem un refredat i ens quedàvem al llit, ara cap a l’escola amb la medicina a sobre..
Sí, donàvem temps al nostre organisme per a que es recuperés per sí mateix. La nostra forma social moltes vegades ens exigeix la rapidesa d’acció sense pensar que el nostre organisme necessita aquest temps per reconstituir-se. Amb el temps passa preu però sempre podem tornar al nostre cicle vital.
La família és una molt bona medicina per al fill?
Sí, l’amor i l’exemple familiar embolcallen a l’infant. Un exemple és escoltar al nadó, la mare primerenca es capaç de distingir el plor autèntic del plor de reclam i ningú li ha explicat. El pare amb els ulls oberts ho viu. I als avis se´ls hi cau la baba.
Què passa si no es respecta el cicle vital?
Doncs que se genera una gran confusió en el nostre organisme el qual queda desorientat i la immunitat estressada, produint-se malestar, disfunció o malaltia al cos, i afectant l’estat anímic o a la ment, segons les circumstàncies. Per exemple, respectem el cicle vital quan al caure la tarda aprofitem la manca de llum per relaxar-nos, no engegant tots els llums de la casa ja que si no estaríem donant vida al migdia, moment màxim d’activitat. Amb tanta llum o estímuls de la televisió al vespre…. No hi ha que se’n vagi a dormir!
A l'escola hi ha cada cop més infants diagnosticats com a TDHs, i es diu q són nens molt inquiets, dispersos... quina visió en tens d’això?
La majoria són nens/es amb noves capacitats i molt receptius, plens d’energia i que encara no saben com utilitzar-la. La gent que està al seu voltant, com els pares, mestres o la gent més propera, se senten impotents davant d’aquesta situació. A l’aprofundir en les seves capacitats trobem nens/es molt sans, amb un compromís d’aportar canvis a la nostra estructura de convivència. Si aquests nens/es no poden descarregar la seva energia, i a més se’ls hi suma la radiació electromagnètica a la que estem exposats, el ritme ràpid de la societat, l’alimentació amb la química actual de conservació, additius, etc. que produeix acidés, tot plegat és converteix en un gran excitació per a l’organisme del nen/a.
Maria, el 15 de febrer comences un taller a l’escola Joan Coromines, adreçat a les famílies i mestres de tota la comunitat educativa i de portes obertes. Ens pots dir què aprendrem?
En el taller ampliarem la nostra capacitat regenerativa i aprendrem a mantenir-nos dintre del cicle vital. Això ens permetrà la revitalització del nostre cos, ànima i esperit, i crear vincles constructius entre tots nosaltres. Viure amb coherència amb la nostra natura, donar vida a allò que ja som, és donar lo millor de nosaltres mateixos, el millor regal i exemple per als nostres fills/es.