El curs 2017-2018 el Departament d'Educació inicia el programa d’innovació pedagògica Generació Plurilingüe (GEP). La finalitat d’aquest programa és millorar la competència en llengües estrangeres de l’alumnat, afavorint el seu creixement acadèmic i posterior inserció laboral, i capacitant-lo per interactuar amb el món en diverses llengües i de manera crítica.
Under the sea!
Els nens i nenes de Cinquè han estat investigant el fons marí amb el projecte GEP/M.Natural d'aquest trimestre. Van començar repassant els oceans, la profunditat que tenen aquests, les diferents capes i la fauna que hi ha a cadascuna d'aquestes. Finalment, van endinsar-se a l'abisme (the Abyss), la zona més profunda i menys coneguda del nostre planeta. Tal va ser la seva curiositat sobre aquest fosc món i les seus habitants que vam demanar a en Salvador, pescador i pare de l'escola si era possible que ens portés un rap (Anglerfish) a la classe per poder-lo analitzar i veure el seu fotòfor (la part del peix que és bioluminiscent). I dit i fet! Amb el peix a l'aula van poder tocar-lo, veure'n les parts, parlar de perquè estava desinflat (pressió) i finalment el van dibuixar.
The Roman bridge
A Sisè hem realitzat el projecte del pont romà, ja que aquesta civlització fou la primera que construí ponts permanents per a permetre a les legions creuar rius com l'Ebre o el Rin. L'objectiu era que el pont aguantés una legió sencera (5.000 soldats) com a mínim, i nosaltres vam realitzar el paral·lelisme amb cinc brics de llet (cinc quilos). Els ponts els vam construir seguint models i instruccions vistes en una presentació amb palets de polo (popsicle sticks) i els resultats han estat sorprenents!