Aquesta segona meitat del curs els grups de 5è HISTÒRIA i ATELIER, ens hem endinsat de ple al món marí, hem descobert en què consisteix la feina dels oceanògrafs i ens hem adonat de la importància i la riquesa que suposa estar a prop del mar.
El projecte Petits Oceanògrafs, iniciativa de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, ens ha permès conèixer el funcionament de l’ecosistema marí i la seva biodiversitat, a través d’experiments a l’aula i un taller a la platja del Varador.
A més, hem tingut el privilegi de conèixer de primera mà alguns dels estris que utilitzen els oceanògrafs i fer-los servir nosaltres mateixos a bord del Pailebot Santa Eulàlia, una sortida en vaixell que vam culminar visitant el Museu Marítim de Barcelona.
Hem seguit de ben a prop la Campanya Antàrtica POLAR CHANGE i a l’aula hem resolt els reptes que durant 5 setmanes van enviar-nos des de l’Antàrtida.
A banda de conèixer l’equip de científics del vaixell Hespérides, hem pogut seguir el dia a dia a bord, tot llegint el diari de campanya que han anat publicant al llarg de l’expedició.
Aquest projecte ens ha permès incorporar nous sabers, aprofundint els nostres coneixements sobre la posidònia oceànica, present a les nostres platges, tot compartint-los al VII CONGRÉS DELS PETITS OCEANÒGRAFS, una trobada interescolar amb el tema del mar com a focus de l’aprenentatge.
Al següent enllaç podeu veure un vídeo-resum d’aquesta trobada! ——> https://www.youtube.com/watch?v=GnSNQSnSRZA