Fa dos anys que a la nostra l’Escola Joan Coromines es fa un projecte anomenat CuEmE (Cultura Emprenedora a l'Escola). Aquest projecte consisteix en crear una cooperativa, col·laborant amb una ONG i seguin els estatuts i valors d'una cooperativa.
Al final de tot es crea una fira a la plaça Santa Anna a on venem tots els productes que hem elaborat, una quantitat dels beneficis es dona a l'ONG escollida i l'altra part es queda per l'escola, per sortides i activitats.
Ens ha agradat molt participar d’aquest projecte!!!!
El dijous 13 de juny vam participar a la Xa Trobada de flabiol a l'escola de Mataró.
Els alumnes de 4t i 6è vam trobar-nos amb 5 escoles més de la ciutat a la Llar Cabanelles per celebrar que ja fa 10 anys que a Mataró ens reunim les escoles per tocar junts les cançons i melodies que hem après amb el flabiol i el tamborí.
Ens hi van acompanyar el Tafaner i els dos capgrossos de l'escola: en Joanet i el Peret.
Per a recordar aquesta Trobada, ens han regalat 30 baquetes amb el logo de la Trobada i una bossa de coto, també amb el logo, que ben segur ens serà ben útil per a les futures sortides.
Va ser un gran matí, festiu i emotiu gràcies a tothom que hi va participar.
El passat divendres 3 de maig els alumnes del segon torn de la creativa de robòtica (anomenada Rescuebots) ha participat en l'Install Party, una fireta tecnològica organitzada pel Servei Educatiu del Maresme i el Tecnocampus.
En aquest esdeveniment els alumnes de l'escola han pogut ensenyar a la resta de participants de la fireta els robots creats amb LEGO MINDSTORM i les plaques Micro:bit que havien programat prèviament perquè funcionessin com a detector de terratrèmols, llum d'emergència o sensor de proximitat.
Els alumnes s'anaven alternant per explicar els projectes mentre la resta podia visitar els "stands" de les altres escoles i instituts a més de gaudir d'una xerrada sobre creació de videojocs.
El dissabte a la tarda, al Parc Central, els alumnes de tercer amb les seves famílies, vam anar al Parc Central a veure l'Aplec Sardanista: hi tocava la Cobla Xaloc.
Allà hi vam ballar la sardana de lluïmentCOTI X COTI de The Tyets que hem estat practicant a Propostes Musicals.
En acabat, vam convidar a les famílies a ballar la sardana de germanor amb nosaltres.
Ballar una sardana amb les famílies va ser una activitat nova que ens va agradar molt a tots.
Durant la setmana passada i l'actual, els alumnes de tota l'escola han realitzat l'activitat dels 8 Imperdibles, relacionant els pots que estan exposats amb els llibres que els hi han llegit els seus mestres de referència durant les últimes setmanes.
Ha estat una activitat molt enriquidora i amb la que han gaudit molt, permetent-se conèixer noves autores i nous llibres que els hi han transmès diferents emocions.
Aquesta setmana la televisió local, TV Mataró, ens ha fet una visita per tal de descobrir què és el que fem durant la Setmana de Creatives.
Han entrevistat a alguns dels nostres companys i companyes i han pogut gravar com treballem els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) mitjançant diferents tècniques artístiques.
Un any més ha arribat la Pellofeta a l'escola anunciant l'inici del Carnestoltes, molt ben acompanyada amb tot el seu seguici.
Tot els alumnes de l'escola, hem rigut i ballat fent una llarga conga per celebrar l'inici de la festa. A més ens ha dit unes consignes molt divertides per aquests dies:
DIMARTS: Hem de dur una sabata diferent a cada peu!
DIMECRES: Haurem de portar el pijama!
DIJOUS LLARDER: Durem un entrepà de truita o botifarra i anirem a jugar a la platja.
DIVENDRES... Tothom disfressat i disfressada!
VISCA LA PELLOFETA!
La reina de les disfresses i de la xocolata desfeta!
Els grups de 6è vam anar al Liceu la setmana passada a veure La petita flauta màgica, que és una òpera adaptada per "Comediants" i dirigida al públic infantil.
L’original la va crear Mozart al 1791.
Ens ho vam passar molt bé i vam gaudir d'una visita a un lloc excepcional.
A l’escola els i les alumnes de 6è estem participant en una mostra de teatre amb l’Enric, que és l’expert de l’activitat, i acabarem fent una proposta per a les famílies, mentre aprenem a treballar tots plegats.
Esperem aprendre molt d’aquesta oportunitat i passar-ho molt bé!
Aquest curs, Cinema i Invents (6è) hem participat al Projecte CuEmE de Mataró.
Hem creat una cooperativa, hem triat productes per elaborar, hem fet pressupostos i estatus, hem decidit amb quina ONG col·laborar i hem après moltíssim!
L’emprenedoria i el cooperativisme són habilitats molt necessàries actualment i ens hem format per donar-hi resposta.
Tota la producció artesana que hem fet Corocop i Somia Llaunes (sabons naturals, moneders, clauers, llaunes decoratives…) ha culminat a la Fira de Cooperatives CuEmE a la Plaça Santa Anna, i els beneficis recollits a les ONG Creu Roja i Haribala, amb qui vam tenir el plaer de compartir l’acte de cloenda del projecte.
Aquesta segona meitat del curs els grups de 5è HISTÒRIA i ATELIER, ens hem endinsat de ple al món marí, hem descobert en què consisteix la feina dels oceanògrafs i ens hem adonat de la importància i la riquesa que suposa estar a prop del mar.
El projecte Petits Oceanògrafs, iniciativa de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, ens ha permès conèixer el funcionament de l’ecosistema marí i la seva biodiversitat, a través d’experiments a l’aula i un taller a la platja del Varador.
A més, hem tingut el privilegi de conèixer de primera mà alguns dels estris que utilitzen els oceanògrafs i fer-los servir nosaltres mateixos a bord del Pailebot Santa Eulàlia, una sortida en vaixell que vam culminar visitant el Museu Marítim de Barcelona.
Hem seguit de ben a prop la Campanya Antàrtica POLAR CHANGE i a l’aula hem resolt els reptes que durant 5 setmanes van enviar-nos des de l’Antàrtida.
A banda de conèixer l’equip de científics del vaixell Hespérides, hem pogut seguir el dia a dia a bord, tot llegint el diari de campanya que han anat publicant al llarg de l’expedició.
Aquest projecte ens ha permès incorporar nous sabers, aprofundint els nostres coneixements sobre la posidònia oceànica, present a les nostres platges, tot compartint-los al VII CONGRÉS DELS PETITS OCEANÒGRAFS, una trobada interescolar amb el tema del mar com a focus de l’aprenentatge.
El passat 12 de maig vam anar als salesians a fer una mostra de teatre erem 3 classes de diferents escoles, 2 classes del Joan Coromines i una classe del Germanes Bartomeu.
Aquest ha estat un projecte que hem realitzat al llarg de tot l’any. Els primers mesos del curs vam fer teatre fent diferents activitats d’expressió corporal i improvisació i després vam començar a construir una obra de teatre a partir de les idees que havien sortit, ho vam gaudir molt.
Finalment va arribar el dia de l’obra. Invents va representar “La festa d’aniversari” i Cinema “La reunió de veïns” totes dues feien una crítica a la realitat del món dels adults. Van assistir moltes famílies que van gaudir molt amb l’espectacle, gaire bé tant com els alumnes actuant.